HomeΓια ΜέναΔημοσιεύσειςΔιάχυση ΓνώσηςΔημοσιογραφίαΦωτογραφίεςΝτοκιμαντέρΕπικοινωνία
Home arrow Δημοσιογραφία arrow Αναλύσεις
Στην ενότητα Αναλύσεις τα άρθρα θα περιλαμβάνουν πολιτικές αναλύσεις επίκαιρου αλλά και γενικότερου ενδιαφέροντος. Ο σχολιασμός τους γίνεται στο τέλος κάθε άρθρου.Ο Υποχρεωτικός Εμβολιασμός παραβιάζει τον Κώδικα της Νυρεμβέργης (3)
13.1.2021 
Η μη-συναινετική συμμετοχή πολιτών σε ιατρικές έρευνες και πειράματα απαγορεύεται ρητώςΕιδικά μετά τα εγκλήματα των ΝΑΖΙ και τα πειράματα σε ανθρώπους που διενεργήθηκαν σε μαζική κλίμακα, θεσπίστηκε ο Κώδικας της Νυρεμβέργης. Το εμβόλιο για τον SarsCov2 ειδικότερα εμπίπτει σε αυτή την κατηγορία διότι είναι πειραματικό και δίνεται με επείγουσα άδεια: τυχόν εξαναγκασμός των πολιτών με οποιονδήποτε τρόπο (νομική υποχρέωση, εκβιασμός, απάτη) να εμβολιαστούν μαζικά με ένα εμβόλιο καινούριας και αδοκίμαστης τεχνολογίας, του οποίου οι παρενέργειες είναι υπό διερεύνηση, τους καθιστά πειραματόζωα και συνιστά επάνοδο των θηριωδιών των ναζιστών και νομιμοποίηση των εγκλημάτων τους με πρόσχημα την δημόσια υγεία.
 
Εμβολιασμός, παιδιά και υποχρεωτική εκπαίδευση: Υποχρεωτικός Εμβολιασμός (2)
10.1.2021 
Όπως και για τους ενηλίκους, ισχύει και τα για παιδιά η αρχή της συναίνεσης για κάθε ιατρική πράξη. Εδώ την συναίνεση την δίνει ο κηδεμόνας. Ο νόμος που προβλέπει την κατάθεση του βιβλιαρίου υγείας για έλεγχο των εμβολιασμών έχει ερμηνευτεί από τον Συνήγορο του Πολίτη ως αντισυνταγματικός: δεν μπορεί η υποχρεωτική εκπαίδευση να εξαρτάται από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, πρόκειται για καταπάτηση της αρχής της αναλογικότητας.Γι' αυτό και η υποχρέωση αυτή ποτέ δεν ίσχυσε στην πράξη. Η υποχρέωση άλλωστε σε οποιαδήποτε ιατρική πράξη θεωρείται βασανιστήριο και απαγορεύεται ρητώς και χωρίς εξαίρεση σε όλο το διεθνές και εγχώριο δίκαιο.
 
Η Αρχή της Συναίνεσης: Υποχρεωτικός Εμβολιασμός (1)

7.1.2021

Στον πυρήνα των ανθρώπινων δικαιωμάτων βρίσκεται η αρχή της συναίνεσης, μια αρχή που διέπει τα πάντα στον νομικό μας πολιτισμό και ορίζει φυσικά την αυτοδιάθεση και του σώματός μας. Μέσα από μια ενδελεχή μελέτη του ζητήματος του υποχρεωτικού εμβολιασμού, τόσο στα νομικά κείμενα εγχώρια και διεθνή, όσο και στις πολιτικές πρωτοβουλίες, καταλήγουμε με αδιάψευστο τρόπο στην αντισυνταγματικότητα του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Οι όποιες δηλώσεις των κυβερνώντων ότι δεν θα επιβληθεί ο εμβολιασμός, είναι ψευδείς: έχουν ήδη ψηφίσει τους σχετικούς νόμους. Οπότε, ας είμαστε ενήμεροι για κάθε πλευρά του ζητήματος.

 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ, ΣΥΝΤΡΟΦΕ (7): Φασισμός, το άλλοθι του Σύριζα

21.02.2019

Κλείνοντας την εκτενή αυτή (σε επτά συνέχειες) ανάλυση του φασισμού, και αφού επιχείρησα να απαντήσω στην άποψη που θέλει κάθε πατριώτη ή εθνικιστή να είναι αυτομάτως φασίστας, ή να στηρίζει τους φασίστες, θα θέσω το ερώτημα: ποιος ωφελείται από την πόλωση που έχει δημιουργηθεί και, τελικά, ποιος προωθεί το νεοναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής στο πολιτικό προσκήνιο; Και τι πρέπει εμείς να κάνουμε απέναντι στις προσπάθειες πόλωσης της κοινωνίας μας;

 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ, ΣΥΝΤΡΟΦΕ (6): Η θεωρία του «εν δυνάμει φασίστα»

21.02.2019

Στο προτελευταίο μέρος αυτού του αφιερώματος θα δούμε διάφορες αντιφάσεις μέσα από τη θεωρία του «εν δυνάμει φασίστα» και πολλά άλλα "δύο μέτρα και σταθμά" στον αντιφασιστικό λόγο που έχει αναπτυχθεί με αφορμή το "Μακεδονικό".

 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ, ΣΥΝΤΡΟΦΕ (5): Όταν οι αντιφασίστες επικροτούν τον εθνικισμό

21.02.2019

Τι συμβαίνει όταν οι αντιφασίστες ταυτίζουν τις τρεις έννοιες (φασισμό, εθνικισμό, πατριωτισμό) και τις χρησιμοποιούν εναλλάξ, όπως τελευταία παρατηρούμε πολύ έντονα; Πως εμφανίζεται το τραγελαφικό παράδοξο να συμφωνούν οι αντιφασίστες με μέρος της προπαγάνδας της Χρυσής Αυγής και να επικροτούν τον εθνικισμό; Ποια παράξενα φαινόμενα εμφανίζονται στον δημόσιο πολιτικό λόγο όταν κανείς βρίζει την πατρίδα ενώ δρα πατριωτικά;

 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ, ΣΥΝΤΡΟΦΕ (4). Φασισμός, Εθνικισμός, Πατριωτισμός: συγκοινωνούντα δοχεία;

21.02.2019 

Τι είναι το έθνος και τι ο εθνικισμός; Σχετίζεται άραγε με τον πατριωτισμό και με ποιον τρόπο; Υπάρχει σύνδεση των εννοιών αυτών με τον φασισμό; Γιατί οι φασίστες προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο ότι είναι εθνικιστές;

 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ, ΣΥΝΤΡΟΦΕ (3), Χρυσή Αυγή: απ' τους Ναζί στους Νεο-Ναζί

21.02.2019

Στο προηγούμενο άρθρο εξετάσαμε το παράδειγμα του ναζιστικού κόμματος στη Γερμανία, που μας πιστοποιεί με στοιχεία αυτό που υποστηρίχτηκε εξ αρχής: ο φασισμός είναι το παρακράτος. Τα όποια ιδεολογικά του χαρακτηριστικά δεν υφίστανται στ' αλήθεια, απλώς προσπαθούν να "γεμίσουν" ένα άδειο σημαίνον. Ας δούμε παρακάτω την ιστορία του νεο-ναζισμού στην Ελλάδα μέσα από το παράδειγμα της Χρυσής Αυγής 

 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ, ΣΥΝΤΡΟΦΕ (2): Ο Ψευδεπίγραφος Εθνικοσοσιαλισμός

21.02.2019

Το παράδειγμα της ναζιστικής Γερμανίας. η ανάδειξη του Χίτλερ από μια ομάδα βιομηχάνων και κατόχων των ΜΜΕ και η στήριξή του από το πολιτικό σύστημα της εποχής. Σκοπός του άρθρου είναι, μέσα από την ανάδειξη των πραγματικών συνθηκών που δημιουργούν τον φασισμό, να δούμε πιο καθαρά τη σημερινή πραγματικότητα και να ορίσουμε με μεγαλύτερη σαφήνεια τον φασισμό. 

 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ, ΣΥΝΤΡΟΦΕ (1): Φασισμός, θεωρία και πράξη

21.02.2019 

Με αφορμή τη ρητορική των τελευταίων μηνών που θέλει τους συμμετέχοντες στα συλλαλητήρια να είναι φασίστες, και τους διαφωνούντες με τη συνθήκη εθνικιστές ή... μη σκεπτόμενους, θα εξετάσουμε κριτικά αυτές τις θέσεις, ορίζοντας ταυτόχρονα τις έννοιες. Στο πρώτο αυτό μέρος θα ορίσουμε τον φασισμό.

 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 15 - 28 από 124
RSS