HomeΓια ΜέναΔημοσιεύσειςΔιάχυση ΓνώσηςΔημοσιογραφίαΦωτογραφίεςΝτοκιμαντέρΕπικοινωνία
Home arrow Δημοσιογραφία arrow Αναλύσεις
Στην ενότητα Αναλύσεις τα άρθρα θα περιλαμβάνουν πολιτικές αναλύσεις επίκαιρου αλλά και γενικότερου ενδιαφέροντος. Ο σχολιασμός τους γίνεται στο τέλος κάθε άρθρου.Συνέντευξη Νέλλης Ψαρρού: «Ο πόλεμος για το νερό έχει ξεκινήσει στην Ελλάδα πολύ πριν τα μνημόνια»
2/2/2014
Συνέντευξη στη δημοσιογράφο της Εφημερίδας των Συντακτών Ντίνα Δασκαλοπούλου, για το ντοκιμαντέρ Σταγώνες, τους αγώνες για το νερό και τη... γενιά των σαραντάρηδων!

 
"Κατεβάστε" ελεύθερα το Ταξίδι στη Σαμοθράκη
22/12/2013
Μέρες που είναι γιορτινές και είπα να κάνω κι εγώ ένα μικρό συμβολικό δώρο. Ύστερα από 4 χρόνια από την (αυτο) έκδοσή του, ελεύθερα σε ηλεκτρονική μορφή το βιβλίο Ταξίδι στη Σαμοθράκη: ένα πολιτικό ημερολόγιο.
 
ΣΤΑΓΩΝΕΣ: ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ
12.12.2013
Δείτε το νέο βιντεάκι από την έρευνά μας για το νερό. Μιλούν ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ Νίκος Παπαδάκης, και ο πρόεδρος του Άκτωρα (υποψήφιου αγοραστή της ΕΥΑΘ σε κοινοπραξία με τη γαλλική SUEZ) Δημήτρης Κούτρας.
 
ΣΤΑΓΩΝΕΣ: νέο ντοκιμαντέρ για το νερό
29.11.2013
Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ, ΣΗΜΕΡΑ
θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του νέου ντοκιμαντέρ της Νέλλης Ψαρρού για το νερό. Ταξιδεύοντας σε πέντε περιοχές της Ελλάδας (Θεσσαλονίκη, Αποπηγάδι Χανίων, ανατολική Χαλκιδική, Ασωπό και Βόλο) θα δούμε ότι ο πόλεμος του νερού δεν είναι ένα πιθανό σενάριο από το μακρινό μέλλον, καθώς και ότι η ιδιωτικοποίηση του νερού έχει πολλές αθέατες πτυχές που μένει να αποκαλυφθούν.
 
Οικονομική ή Οικολογική Κρίση μέρος Γ: Αποανάπτυξη και Οικοκοινότητες
24/10/2013
Στο τρίτο μέρος του αφιερώματος στο ζήτημα της Οικονομικής ή Οικολογικής Κρίσης θα ασχοληθούμε με το κύριο ερώτημα που προκύπτει "Τί είναι ανάπτυξη;" και θα αναφερθούμε στο πρόταγμα της αποανάπτυξης και των εναλλακτικών δομών που χτίζονται στην κοινωνία ως αντίβαρο στην κυρίαρχη έννοια της ανάπτυξης.
 
Οικονομική ή Οικολογική Κρίση μέρος Β: Γη και Νερό: οι βασικοί συντελεστές παραγωγής
13/10/2013
Το δεύτερο μέρος του αφιερώματος με θέμα "Οικονομική ή Οικολογική Κρίση;" που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Unfollow αναφέρεται στους δύο βασικότερους συντελεστές παραγωγής και, συνεπώς, οικονομικής ευμάρειας: τη γη και το νερό.
 
Οικονομική ή Οικολογική Κρίση, μέρος A: Μεταλλεία Χαλκιδικής, επιδοτούμενες επενδύσεις και ανομία
25/09/2013
Το πρώτο μέρος του αφιερώματος με θέμα Οικονομική ή Οικολογική Κρίση;, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Unfollow, αναφέρεται στις Σκουριές Χαλκιδικής. Με ένα ενδελεχές ρεπορτάζ φαίνεται ότι η "επένδυση" στις Σκουριές όχι απλώς δεν θα ωφελήσει οικονομικά την περιοχή αλλά θα την καταστρέψει ολοκληρωτικά σε προοπτική μακροπρόθεσμής ανάπτυξης.
 
Οι ΗΠΑ βολιδοσκοπούν την Ελλάδα για τη βάση της Σούδας
03/09/2013
Η βάση της Σούδας ξανά στο προσκήνειο μετά και την άρνηση των Βρετανών να συμμετάσχουν σε επίθεση στη Συρία. Ακόμη πιο επιτακτική τώρα η κινητοποίηση του κόσμου.
 
Θέμος Αναστασιάδης VS Άρης Χατζηστεφάνου: δυο κόσμοι αντίθετοι
19/08/2013
Μα πως μπορεί καν αυτά τα δύο ονόματα να μπαίνουν στον ίδιο τίτλο; αναρωτιέμαι καθώς γράφω. Και, αφού ζητήσω δημόσια και εκ των προτέρον συγνώμη από τον Άρη Χατζηστεφάνου γι’ αυτό το ατόπημά μου, θα εξηγηθώ. Αναστασιάδης: Καλύτερα στην Αλάσκα παρά εδώ, βροντοφωνάζει, προσθέτοντας: “Φεύγοντας μην ξεχάσετε τη γνωστή… πεντάστερη χειρονομία”! Χατζηστεφάνου: "Η Ελλάδα δεν είναι επιχείρηση και αν περιμένετε τους υπαλλήλους της να μαζέψουν τα πράγματά τους σε χαρτόκουτες και να φύγουν με δάκρυα στα μάτια είστε γελασμένοι. Σας περιμένουν στην γωνία για να τιμωρήσουν το οικονομικό Ράιχ και τους δοσίλογους υπαλλήλους του”.
 
Πολιτική Ανυπακοή

21/08/2013
"Χτες στο Μετρό μπήκαν ελεγκτές"...
Με αφορμή το θάνατο του νέου στο τρόλει της Αθήνας, που πήδηξε από το όχημα για να αποφύγει τον έλεγχο εισιτηρίων… Ένα κείμενο γραμμένο πριν ενάμιση χρόνο και παρέμεινε ανέκδοτο ως σήμερα!

 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 43 - 56 από 124
RSS