HomeΓια ΜέναΔημοσιεύσειςΔιάχυση ΓνώσηςΔημοσιογραφίαΦωτογραφίεςΝτοκιμαντέρΕπικοινωνία
Home arrow Δημοσιογραφία arrow Αναλύσεις
Στην ενότητα Αναλύσεις τα άρθρα θα περιλαμβάνουν πολιτικές αναλύσεις επίκαιρου αλλά και γενικότερου ενδιαφέροντος. Ο σχολιασμός τους γίνεται στο τέλος κάθε άρθρου.Τι Πρέπει να Κάνουμε;
Τί πρέπει να κάνουμε; Γενική απεργία διαρκείας με οργάνωση από τα κάτω, πολιτική ανυπακοή, αποκέντρωση, ενεργειακή και διατροφική αυτονομία, δίκτυα ανταλλαγών και αλληλεγγύης, οργάνωση δομών εξουσίας του λαού σε λαϊκές συνελεύσεις χωριών/γειτονιάς…” Η πολιτική επιστήμονας Νέλλη Ψάρρού, απαντά στη δημοσιογραφική – ποιοτική έρευνα της Κρυσταλίας Πατούλη, με βάση το ερώτημα “Ποιές αιτίες μας έφεραν ως εδώ, και κυρίως τί πρέπει να κάνουμε;”, .
 
ΣΚΑΙ: ο Μεγάλος Αδελφός είναι εδώ
08.02.2013
Απίστευτη κοροϊδία από τον ΣΚΑΙ που πραγματοποιεί έκτακτη σύνδεση για να παρουσιάσει το πρόγραμμα "οικολογικής συνείδησης" που πραγματοποιεί με την Philips, όπου παρουσιάζει πλήθος κόσμου που δήθεν "ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα" ενώ πρόκειται για κόσμο που διαμαρτύρεται για τις απολύσεις... στον ΣΚΑΙ!
 
Η επιστράτευση στο Μετρό της Αθήνας αντιβαίνει στους νόμους και το Σύνταγμα.
31.01.2013
Την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου η κυβέρνηση αποφάσισε την επιστράτευση των εργαζομένων του ΜΕΤΡΟ στην Αθήνα, που βρίσκονταν ήδη στην όγδοη μέρα απεργίας.
Πράξη που, όπως προκύπτει από πληθώρα άρθρων του Συντάγματος, νόμων αλλά και διεθνών συμβάσεων, είναι παράνομη.
 
Η κατοικία, όχι η ιδιοκτησία, είναι άσυλο σύμφωνα με το Σύνταγμα
25.01.2013
Στο ελληνικό Σύνταγμα προβλέπεται ρητώς η προστασία της κατοικίας ως ασύλου, ανεξάρτητα από τη φύση της (ιδιοκτησία ή άλλη), και η παραβίασή της τιμωρείται για παράβαση οικογενειακού ασύλου και κατάχρηση εξουσίας!
 
Προς έναν ευρωπαϊκό εθνικισμό, και ολοκληρωτισμό;

14.01.2013
Πίσω από την οικονομική «κρίση» που πλήττει την Ελλάδα και άλλες χώρες τις ΕΕ δεν βρίσκεται μόνο ένας οικονομικός σχεδιασμός επιβολής. Υπάρχει και ένας άμεσος πολιτικός σχεδιασμός που ακούει στο όνομα Πολιτική Ολοκλήρωση. Πρόκειται για ένα σχέδιο κατασκευής ευρωπαϊκού υπερκράτους, σχέδιο δηλαδή εξ ολοκλήρου εθνικιστικό.

 
Δείτε ποιες καταλήψεις έχουν σειρά!
09/01/2013
Η κυβέρνηση είχε με σαφήνεια δηλώσει εδώ και 19 μέρες σε ποιες καταλήψεις θα εισβάλει προσεχώς, με την κατάληψη Σκαραμαγκά πρώτη στη λίστα της, και ακολούθως με τις καταλήψεις ΒΟΞ στην Αθήνα, καθώς και ΥΦΑΝΕΤ, Terra Incognita και Σχολείο στη Θεσσαλονίκη.
 
Εμπρός για μια πραγματική καταστροφή αυτού του κόσμου!
01/01/2013
Αντί πρωτοχρονιάτικου μηνύματος: αφού ο κόσμος δεν καταστράφηκε στις 21/12, μήπως ήρθε η ώρα να τον καταστρέψουμε εμείς;
 
Villa Amalias: μια υπόθεση που μας αφορά όλους
27/12/2012
Το κλείσιμο ενός κινηματικού χώρου με την ενορχήστρωση των ΜΜΕ και της άκρας δεξιάς είναι μια πράξη επιβολής του φασισμού πάνω στη Δημοκρατιά. Ως εκ τούτου μας αφορά όλους. Με αφορμή την εισβολή στην κατάληψη Villa Amalias.
 
Το μίσος και το ψέμα στην καρδιά των Χανίων
27.11.2012
Η μέθοδος προπαγάνδας του Χίτλερ στηρίχτηκε στην πλήρη αντιστροφή της αλήθειας, στην υποτίμηση του αντιπάλου με επιχειρήματα που δεν δέχονταν αντίλογο, και στην κολακεία των μαζών. Κι επειδή τα ίδια τα μέλη της Χρυσής Αυγής απαγόρευσαν στους δημοσιογράφους να πλησιάσουν στο σημείο προκειμένου να καταγγείλουν μετά την φίμωσή τους, είναι αναγκαίο να προβούμε σε κάποιες επισημάνσεις του προπαγανδιστικού τους λόγου.
 
Χρυσή Αυγή: το δεκανίκι του συστήματος
15.06.2012
Το μήνυμα των ΜΜΕ και των πρώην κυρίαρχων κομμάτων είναι ότι, Η Χρυσή Αυγή είναι σαν κι εμάς, που θέλουν να τιμωρήσουν το σύστημα. Όχι εγκληματίες. Όχι εγκληματίες. Όχι εγκληματίες. Ένα μήνυμα που μεταδίδεται με κάθε τρόπο από το ίδιο το πολιτικό σύστημa την ώρα που προσπαθεί να μας πείσει ότι ο φασισμός του είναι αποκρουστικός.
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 57 - 70 από 124
RSS