HomeΓια ΜέναΔημοσιεύσειςΔιάχυση ΓνώσηςΔημοσιογραφίαΦωτογραφίεςΝτοκιμαντέρΕπικοινωνία
Home arrow Δημοσιογραφία arrow Διάφορα
Στα Διάφορα θα αναρτώ απόψεις, video, φωτογραφίες κ.λπ. που μου στέλνουν φίλοι και γνωστοί, φίλοι της ιστοσελίδας κ.λπ. και έχουν γενικότερο ενδιαφέρον.

Περί Βασανιστηρίων E-mail
01.11.21
Ακούμε πολλούς συμπολίτες μας τον τελευταίο ενάμιση χρόνο να μιλούν για υποβολή τους σε βασανιστήρια, και μας φαίνεται ίσως υπερβολικό. Σε αυτό το άρθρο, ο Ιωάννης Λαζάρου παραβάλλει τα κριτήρια για τον ορισμό των βασανιστηρίων, όπως αυτά αναφέρονται στο γνωστό διάγραμμα του Biderman και χρησιμοποιεί και η Διεθνής αμνηστία και άλλες οργανώσεις για να ορίσουν εάν πράγματι κάποιος είναι θύμα βασανιστηρίων και εξαναγκασμού, προς τις συνθήκες ζωής των τελευταίων πολλών μηνών. Το συμπέρασμα είναι εντυπωσιακό.
 
Δεν εμβολιάζομαι ρε, τι θέλεις; E-mail
31.05.21
Ανάλυση-απάντηση του Φώτη Τερζάκη σε άρθρο του Άρη Χατζηστεφάνου  με τίτλο "Εμβολιάσου ρε, τι σου ζητάμε";
 
H Εξάπλωση Βιο-εργαστηρίων, ο Κίνδυνος των Πανδημιών, και η Ανάγκη "Βιολογικού Αφοπλισμού" E-mail
22.02.21
Άρθρο του Θεοφάνη Ράπτη που πραγματεύεται τη ραγδαία ανάπτυξη των βιο-εργαστηρίων που παρασκευάζουν ιούς, τον κίνδυνο ατυχήματος που στατιστικά καθίσταται ολοένα και πιο βέβαιος όσο η ανάπτυξη αυτή συνεχίζεται, καθώς και την ανάγκη μιας διεθνούς συμφωνίας περιορισμού και ελέγχου τους παρόμοια με τις συμφωνίες για τα πυρηνικά.
 
Πανδημία - Κριτική, του Θεοφάνη Ράπτη E-mail
15.12.20
Άρθρο του Θεοφάνη Ράπτη, που αναφέρεται στο βασικό διακύβευμα της πανδημίας, όπως και οποιασδήποτε κρίσης, που δεν είναι άλλο από την εργαλειοποίησή της υπέρ μιας κάστας αυτόκλητων παγκόσμιων Ηγεμόνων. Στο βαθμό που η δύναμη αυτών των Ηγεμόνων είναι εκθετικά μεγαλύτερη αυτής πολιτών ή και κυβερνήσεων, ο "θαυμαστός κόσμος" που ονειρεύονται είναι πιο κοντά από ποτέ.
 
Ο Πλανήτης των Ανθρώπων, με ελληνικούς υπότιτλους: το νέο ντοκιμαντέρ των Gibbs/Moore E-mail
09.11.20
Το νέο ντοκιμαντέρ του Jeff Gibbs, σε παραγωγή Michael Moore, με τίτλο Ο Πλανήτης των Ανθρώπων (Planet of the Humans), με ελληνικούς υπότιτλους. Μια ανατρεπτική έρευνα που απαντά σε καίρια ερωτήματα σχετικά με τις ΑΠΕ και τη λεγόμενη "πράσινη ενέργεια", καθώς και τον ρόλο μεγάλων οικολογικών οργανώσεων των ΗΠΑ στην προώθησή της. Επίκαιρο όσο ποτέ.
 
This Changes Everything: δωρεάν διανομή για το ελληνικό κοινό E-mail
15.12.15
THIS CHANGES EVERYTHING: Μετά απο συμφωνία με την εταιρία διανομής, μόνο για την Ελλάδα, οποιαδήποτε ομάδα ή συλλογικότητα μπορεί να προηθευτεί δωρεάν την ταινία για να κάνει δημόσιες προβολές. Με αυτό τον τρόπο οι παραγωγοί της ταινίας θέλουν να ενισχύσουν το κίνημα κατά της εξόρυξης και τα άλλα Ελληνικά κινήματα.
 
Μάθε παιδί μου γράμματα... E-mail
15.12.15
Ο Κώστας Τσάκωνας σε έναν επίκαιρο μονόλογο από την ταινία του 1981 "Μάθε παιδί μου γράμματα". Έτσι, για να μην ξεχνιόμαστε!
 
Τα "Εξεγερμένα κάλαντα" και μια μικρή ιστορία... E-mail
15.12.15
"Τα "Κάλαντα της εξέγερσης" ή στην αρχική τους έκδοση "Τα κάλαντα εφέτο" γράφτηκαν σε ένα σπίτι και τυπώθηκαν σε τρικάκια στην Κατάληψη της ΑΣΟΕΕ. Τραγουδήθηκαν για πρώτη φορά στις 21 Δεκεμβρίου (του '08 φυσικά) από 8-9 άτομα... λίγο καιρό αργότερα ο Συριζα... Κάπως έτσι λοιπόν, μια χούφτα στιχάκια που γράφτηκαν γύρω από μια ξυλόσομπα ένα βράδυ από μερικούς φίλους/ες απαγγέλθηκαν μέσα στην βουλή".
 
Γράμμα από τη Χαλκιδική E-mail
02.04.15
Την παρακάτω επιστολή μοιράστηκε μαζί μου ένας κάτοικος της Χαλκιδικής, κι εγώ την μοιράζομαι μαζί σας. Πρόκειται για την αυθόρμητη καταγραφή σκέψεων στο χαρτί ενός ανθρώπου που δεν επιθυμεί να αντιπροσωπεύσει παρά μόνο τον ίδιο...
 
Βόλος: 2η πανελλαδική συνάντηση για το νερό E-mail
12.12.14
Στην 2η Πανελλαδική τους Συνάντηση, στις 29 και 30 Νοεμβρίου στο Βόλο, συλλογικότητες για τη διαχείριση του Νερού από όλη την Ελλάδα αποφάσισαν τη συγκρότηση πανελλαδικής συμμαχίας με το όνομα: «Πανελλαδική Συμμαχία για το ΝΕΡΟ – Δίκτυο Κινημάτων και Συλλογικοτήτων»
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 14 από 74
RSS