HomeΓια ΜέναΔημοσιεύσειςΔιάχυση ΓνώσηςΔημοσιογραφίαΦωτογραφίεςΝτοκιμαντέρΕπικοινωνία
Home arrow Δημοσιογραφία arrow Ρεπορτάζ
Στην υποενότητα Ρεπορτάζ θα αναρτώ ειδήσεις που έχω επιμεληθεί η ίδια, ως πρωτογενές υλικό. Επίσης, σε περίπτωση που ήδη δημοσιευμένη (από άλλο μέσο) είδηση εμπεριέχει λανθασμένα ή ελλιπή στοιχεία, η όποια διόρθωση-συμπήρωση (που θα προέρχεται από προσωπική έρευνα) επίσης θα αναρτάται εδώ. Όπως και η ενότητα "Αναλύσεις", έτσι και τα ρεπορτάζ έχουν την επιμέλεια και ευθύνη μου και οι πηγές θα αναφέρονται με σαφήνεια. Σχολιασμός τους μπορεί να γίνεται στο τέλος κάθε άρθρου.


Ο μη διορισμένος πρόεδρος μιας εξωθεσμικής "επιτροπής": Επίσκεψη Μπένου στη Βόρεια Εύβοια
01.11.21
Ποιός είναι ο Σταύρος Μπένος, που ανέλαβε την ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας; Είναι νόμιμος αλλά και νομότυπος ο "διορισμός" του, ή πρόκειται για άλλη μία αυθαιρεσία της κυβέρνησης πάνω στα καμμένα; Τι ισχύει για την επιτροπή ανασυγκρότησης; Λίγα λόγια με αφορμή την επίσκεψή του σήμερα και αύριο (1-2/11/2021) στη Βόρεια Εύβοια. Από το ντοκιμαντέρ που ετοιμάζουμε για την Βόρεια Εύβοια...
 
«Διαβατήριο» Ανοσίας σε ισχύ στην Ελλάδα από 14/5
18.05.21
Η επίδειξη πιστοποιητικού ανοσίας ξεκίνησε να εφαρμόζεται στην Ελλάδα όχι μόνο για να εισέλθει κάποιος στην χώρα αλλά και για να ταξιδέψει εντός της. Συγκεκριμένα, από τις 14 Μαΐου 2021 και ως τις 24 Μαΐου, οπότε λήγει και η ισχύς της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, μπορεί κάποιος να εισέλθει στην Ελλάδα μόνο εφόσον έχει κάνει το εμβόλιο, εφόσον έχει διενεργήσει τεστ, ή έχει νοσήσει. Το ίδιο ισχύει και για όσους πολίτες θελήσουν να ταξιδέψουν στη νησιωτική Ελλάδα, είτε με πλοίο είτε με αεροπλάνο.
 
Στοχευμένη παραπληροφόρηση σχετικά με απόφαση του ΕΔΑΔ για τον εμβολιασμό
09.04.21
Χτες, 8 Απριλίου, βγήκε η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου σχετικά με προσφυγές σε αυτό γονέων από την Τσεχία και τον μη εμβολιασμό των παιδιών τους. Η απόφαση χαιρετίστηκε από πλήθος δημοσιογραφικών επιτελείων ως απόφαση που νομιμοποιεί τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, όμως η πραγματικότητα είναι περισσότερο περίπλοκη... Σημαντικό στοιχείο της απόφασης είναι ότι, ο εμβολιασμός δεν μπορεί να είναι προϋπόθεση για την υποχρεωτική εκπαίδευση.
 
ΣτΕ: αποζημίωση 400.000 λόγω ευθύνης ιατρού για παράλειψη ενημέρωσης/συναίνεσης ως αιτία θανάτου
06.04.21

Απόφαση ΣτΕ 252/2020 του Α΄ Τμήματος, σχετικά με τη θεμελίωση ευθύνης του Δημοσίου προς χρηματική ικανοποίηση κατ' άρθρο 932 ΑΚ, εξαιτίας της παράλειψης ιατρού να ενημερώσει τον ασθενή ως προς τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της εφαρμοσθείσας θεραπευτικής μεθόδου σε σχέση με άλλες, ώστε ο τελευταίος να παράσχει την έγκυρη συναίνεσή του.

 
Στοχευμένα δημοσιεύματα για τη Διεθνή Αμνηστία ή πως (ανα)παράγονται οι ειδήσεις
07.02.19

Μόλις η Διεθνής Αμνηστία ανακοίνωσε τη διεθνή καμπάνια της εναντίον τουριστικών κολοσσών επειδή υποστηρίζουν κατοικίες στους παράνομους ισραηλινούς εποικισμούς της κατεχόμενης Παλαιστίνης, κυκλοφόρησαν τα δημοσιεύματα που θέλουν την ΜΚΟ να δημιουργεί "τοξικό" περιβάλλον στους εργαζομένους της με bullying, σεξισμό και ότι άλλο είναι της μόδας!

 
Η Σύλληψη των Μαθητών, η Διάψευση και η Σιωπή
06.12.18

Δύο μαθητές και οι γονείς τους συνελήφθησαν στο πλαίσιο κατάληψης στο Αγρίνιο, η είδηση διαψεύστηκε άμεσα από το υπουργείο Παιδείας, ελάχιστοι δημοσιογράφοι απλώς επανέλαβαν τα ανακοινωθέντα, και η είδηση θάφτηκε επιμελώς.

 
Απάντηση δήμου Αριστοτέλη σχετικά με αρσενικό σε ρέμα
08.12.16

Ο δήμος Αριστοτέλη επιβεβαιώνει το δημοσίευμα της Νέλλης Ψαρρού τόσο για τον θάνατο των ζώων όσο και για τα πολύ υψηλά επίπεδα αρσενικού, ωστόσο την καταγγέλει για συκοφαντία και διάθεση διάσπασης του κινήματος επειδή δημοσίευσε το γεγονός!

 
Ιερισσός: στα 580μg το αρσενικό σε ρέμα, 40 πρόβατα νεκρά!
17.03.16
Με αφορμή τον θάνατο 40 προβάτων βοσκού έγινε ανάλυση που έδειξε σε ρέμα που εκβάλλει στον κόλπο της Ιερισσού 580μg/l αρσενικό, με όριο το 10! Η δημοσιοποίηση του θέματος αποφεύχθηκε, ο βοσκός “σώπασε” και ο δήμος δεν δημοσιοποιεί τις αναλύσεις.
 
Αλλαγή χρήσης νηπιαγωγείου και προπαγάνδα εναντίον των εργαζομένων της Ελληνικός Χρυσός
07.10.15
Πώς η εταιρεία κάνει προπαγάνδα στους ίδιους τους εργαζόμενούς της; Πώς αναλαμβάνουν την υλοποίηση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ οι σύζυγοι υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ; Τι αλαγές χρήσεις έγιναν επί Πάχτα παραχωρώντας σχολεία της περιοχής σε ΚΕΚ που θα υλοποιούσε το πρόγραμμα σε συνεργασία με την Ελληνικός Χρυσός;
 
80% του ΕΣΠΑ Κεντρικής Μακεδονίας στην Ελληνικός Χρυσός - παραβίαση των όρων υλοποίησης!
06.10.15
Τα 4/5 προγράμματος ΕΣΠΑ της Κεντρικής Μακεδονίας πήραν τα μεταλλεία στην ΒΑ Χαλκιδική για την "κατάρτιση ανέργων", εξαγοράζοντας συνειδήσεις με χρήματα του δημοσίου. Κανένας έλεγχος και κυρώσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες παρά την παραβίαση των όρων υλοποίησης του προγράμματος.
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 14 από 86
RSS