HomeΓια ΜέναΔημοσιεύσειςΔιάχυση ΓνώσηςΔημοσιογραφίαΦωτογραφίεςΝτοκιμαντέρΕπικοινωνία
Home arrow Δημοσιογραφία arrow Ειδήσεις arrow Αλληλεγγύη στον Πέτρο Καπετανόπουλο
Εκτύπωση E-mail
08.01.13
Ο Πέτρος Καπετανόπουλος διαμαρτυρήθηκε στους "προστάτες του πολίτη" επειδή πατούσαν στο δάπεδο συλληφθέντα με χειροπέδες, και βρέθηκε κατηγορούμενος για κακουργήματικές πράξεις. Η σιωπή είναι η αρχή μιας φασιστικής κοινωνίας. Διαδώστε, υπογράψτε, διαδηλώστε υπέρ ενός πολίτη που θα μπορούσε, ή θα έπρεπε, να είναι ένας από εμάς.

Η παρακάτω είδηση είναι από το μπλογκ υποστήριξης http://yperkapetanopoulou.wordpress.com
Σε αυτό μπορείτε να βρείτε όλα τα σχετικά links που υπάρχουν σε αυτό το κείμενο, καθώς και την είδηση και το κείμενο συλλογής υπογραφών στα αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, γερμανικά, ιταλικά και πορτογαλικά. Είναι πολύ σημαντικό να διαδώσετε αυτή την είδηση σε όσους γνωρίζετε και στο εξωτερικό καθώς, όπως θα διαπιστώσετε, αυτή είναι μια υπόθεση που μας αφορά όλους. Αν μη τι άλλο, ο εκφασισμός μιας κοινωνίας πηγάζει από τη σιωπή της. Στην περίπτωση του Καπετανόπουλου, που έσπασε τη σιωπή του, το ήδη φασιστικό ελληνικό κράτος φρόντισε να τον τιμωρήσει. Κανείς μόνος του, κανείς σκυμμένος.


Στην Ελλάδα το να είσαι πολίτης και άνθρωπος, είναι κακούργημα!

Η είδηση:
Στις 21 Ιουλίου, τα μεσάνυχτα, ο Πέτρος Καπετανόπουλος άκουσε φωνές στην γειτονιά του, στον Κολωνό (Αθήνα). Μόλις είχε βάλει για ύπνο το μικρό παιδί του και είπε στην σύζυγό του ότι θα κατέβει να δει τι συμβαίνει. Κατεβαίνοντας είδε πέντε αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ να έχουν συλλάβει έναν μετανάστη, ενώ ένας εξ αυτών είχε το πόδι του πάνω στην κοιλιά του συλληφθέντα. «Γιατί το κάνετε αυτό; Τον συλλάβατε, δεν χρειάζεται βία», τους είπε ο Πέτρος Καπετανόπουλος. Τότε εκείνοι του εξήγησαν ότι δεν τον πατάνε και έκαναν βίαιη επίδειξη πατώντας με δύναμη ξανά τον μετανάστη. «Αυτό σημαίνει τον πατάμε», του είπαν. Ο ίδιος τους επανέλαβε ότι πρόκειται περί βασανισμού ήδη συλληφθέντος. Το αποτέλεσμα ήταν να συλληφθεί και ο ίδιος!

Στη συνέχεια, ο μετανάστης κατηγορείται (και κατόπιν ομολογεί) ότι έκλεψε την τσάντα μίας κοπέλας διότι ήταν πεινασμένος, ενώ στον Πέτρο Καπετανόπουλο αποδίδονται οι εξής κατηγορίες:

Α. «αντίσταση κατά της αρχής»,

Β. «ψευδή ανωμοτί κατάθεση»,

Γ. «απόπειρα απόσπασης κρατουμένου»
ενώ κάτι τέτοιο δεν προκύπτει ούτε καν από την κατάθεση του αστυνομικού (μοναδικού μάρτυρα κατηγορίας),

Δ. και τέλος, η εισαγγελέας στην οποία προσάγεται, όχι μόνο σχηματίζει κοινή δικογραφία σε βάρος του Πέτρου Καπετανόπουλου και του μετανάστη, αλλά του φορτώνει και «απλή συνεργία σε ληστεία», κάτι που αποτελεί κακούργημα!

Μετά από όλα αυτά, εκτός των άλλων, ο Πέτρος Καπετανόπουλος κινδυνεύει να μείνει μέχρι και τέσσερα χρόνια χωρίς εισόδημα καθώς είναι δημόσιος υπάλληλος, και αυτοδικαίως [σ.σ. με τις ρυθμίσεις των μνημονίων] τίθεται σε αργία όταν έχει παραπεμφθεί για πράξη κακουργηματικού χαρακτήρα. Συγχρόνως, απειλείται από τις συγκεκριμένες κατηγορίες με πολλά χρόνια φυλάκιση αν δεν αθωωθεί στο δικαστήριο.
Στη συνέντευξη Τύπου (video) που δόθηκε, αφού ο δικηγόρος του κ. Καπετανόπουλου παρουσίασε την παραπάνω νομική κατάσταση του πελάτη του, εκπρόσωποι από κόμματα, φορείς, συνδικάτα και οργανώσεις δήλωσαν αλληλεγγύη και υποστήριξη κάνοντας λόγο για «ένα κράτος που θέλει να μην ενδιαφέρεται κανείς για τον πλησίον του»


Το κείμενο διαμαρτυρίας:

Υπογράφουμε – διαδίδουμε και διαδηλώνουμε υπέρ του πολίτη Πέτρου Καπετανόπουλου, υπέρ της δημοκρατίας, υπέρ της αλληλεγγύης, υπέρ της δικαιοσύνης, και κατά κάθε είδους φασισμού, όποια μάσκα κι αν φοράει.
Απαιτούμε να αποσυρθούν όλες οι άδικες κατηγορίες, να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη απέναντί του και η δημοκρατία.
Όλη η ελληνική κοινωνία θα έπρεπε να διαδηλώσει ενάντια στον ένστολο φασισμό κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, υπό μορφήν κάθε είδους βασανισμού, κακοποίησης ή εξευτελισμού. Να βάλει δικηγόρους, τον ΟΗΕ, τη διεθνή αμνηστία, και όλους όσοι υποστηρίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα να θέσουν αντίθετα στο… σκαμνί εκείνους που τολμάνε να φέρονται αυθαίρετα και φασιστικά με οποιονδήποτε τρόπο, επειδή είναι ένστολοι… εξουσίας.
Ζητήματα που αφορούν όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και τη διεθνή κοινότητα.

Ο πολίτης Πέτρος Καπετανόπουλος υποστήριξε έμπρακτα τη δικαιοσύνη. Έδρασε ενάντια στον φασισμό και την αδικία, υποστηρίζοντας τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Κι αυτή τη στιγμή είναι κατηγορούμενος γι αυτό ακριβώς! κινδυνεύοντας να χάσει για 4 χρόνια το μισθό του, λόγω τού ότι είναι δημόσιος υπάλληλος, ενώ κατηγορείται άδικα για κακούργημα!
Και όλα αυτά επειδή διαμαρτυρήθηκε για μία, ουσιαστικά φασιστική πράξη, που είδε να συμβαίνει μπροστά στα μάτια του, και αντέδρασε υπέρ της ανθρωπιάς και της δικαιοσύνης.
Αν λοιπόν θέλουμε να λεγόμαστε υποστηρικτές του, πολίτες, δημοκράτες αλλά και άνθρωποι!, πρέπει να τον υποστηρίξουμε έμπρακτα επίσης.
Είμαστε ενάντια στον φασισμό, και φασισμός δεν είναι μόνο ο ναζισμός, αλλά και η κακοποίηση κάθε είδους και κάθε μορφής, όπως και η αδιαφορία!

Υπογράφουμε απαιτώντας να αποσυρθούν όλες οι άδικες κατηγορίες εναντίον του, να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη και η δημοκρατία.

Κίνημα Υπέρ Πέτρου Καπετανόπουλου
Έλληνες Πολίτες

KANENAΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ: Υπογράψτε εδώ

petroskapetanopoulos

 

 

 

 

 
RSS