HomeΓια ΜέναΔημοσιεύσειςΔιάχυση ΓνώσηςΔημοσιογραφίαΦωτογραφίεςΝτοκιμαντέρΕπικοινωνία
Home arrow Δημοσιογραφία arrow Ειδήσεις arrow Συνάντηση της SUEZ στην ΕΥΔΑΠ
Συνάντηση της SUEZ στην ΕΥΔΑΠ Εκτύπωση E-mail
15.12.15


Αναδημοσίευση από Κ
ίνηση Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το νερό:


Ήλθαν οι άνθρωποι της SUEZ, δεν είδαν την διοίκηση της ΕΥΔΑΠ και...απήλθαν.

 
Οι εργαζόμενοι κινητοποιήθηκαν έγκαιρα και απέτρεψαν τη συνάντηση

Συγκέντρωση στα γραφεία της ΕΥΔΑΠ  πραγματοποίησαν εργαζόμενοι στην επιχείρηση και εμπόδισαν έτσι την είσοδο στο κτήριο της αντιπροσωπίας της ΣΟΥΕΖ. Οι εκπρόσωποι του Γαλλικού κολοσσού στον τομέα της ύδρευσης, επρόκειτο να καταθέσουν επίσημα το ενδιαφέρον τους για το 11% της ΕΥΔΑΠ,το οποίο σύμφωνα με το μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, θα παραχωρηθεί σε ξένους επενδυτές.
Όπως μας εξήγησε εργαζόμενος μέλος του ΣΕΚΕΣ, η παραχώρηση του 11% στη ΣΟΥΕΖ θα περιορίσει στο 51% τις μετοχές του δημοσίου και  θα δώσει επιπλέον τη δυνατότητα  στη Γαλλική εταιρεία να χρησιμοποιήσει την ΕΥΔΑΠ ως Δούρειο Ίππο για να βάλει χέρι  στα νερά της Αιγύπτου! Μας υπενθύμισε μάλιστα ότι κατά την τριμερή συνάντηση Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου συζητήθηκε το ενδεχόμενο επέκτασης της ΕΥΔΑΠ στην Αίγυπτο.
Στόχος πάντως της ΣΟΥΕΖ παραμένει η απόκτηση του 30% των μετοχών ώστε να διεκδικήσει το management της επιχείρησης και το μεγάλο ερώτημα είναι τι θα γίνει με τις μετοχές που κατέχει αυτή τη στιγμή το ΤΑΙΠΕΔ. Το δημόσιο (χωρίς το ΤΑΙΠΕΔ), αυτή τη στιγμή κατέχει μόνον το 34%.
Βέβαια, σε αντίθεση με την ΕΥΑΘ, η αποκρατικοποίηση της ΕΥΔΑΠ είναι πιο περίπλοκη διαδικασία, καθώς η ΕΥΔΑΠ παγίων είναι ενοποιημένη στον όμιλο, γεγονός που αυξάνει το τίμημα που θα πρέπει να καταβάλει ο επενδυτής.
Η σημερινές εξελίξεις αναγκάζουν τους εργαζόμενους να μεθοδεύσουν την αντίστασή τους πιο οργανωμένα, ώστε να δοθεί χρόνος στους κατοίκους της πρωτεύουσας και τις συλλογικότητες που ανήκουν στην Πανελλαδική Συμμαχία για το Νερό, να συμμετέχουν ενεργά στις όποιες κινητοποιήσεις αποφασιστούν.Η προηγούμενη ανάρτηση: http://watervolo.blogspot.gr/2015/12/suez.html

"
Σήμερα το πρωί η ΣΟΥΕΖ θα βρίσκεται στα κεντρικά γραφεία της ΕΥΔΑΠ όπου θα παρουσιάσει μία μεθόδευση για ακαριαία ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης για ευνόητους λόγους. Το ΣΕΚΕΣ ( Το Συμμετοχικό Ενωτικό Κίνημα Εργαζομένων & Συνταξιούχων ΕΥΔΑΠ) , το οποίο είναι μέλος της Πανελλαδικής Συμμαχίας για το Νερό, εξέδωσε σχετική ανακοίνωση που μπορείτε να διαβάσετε εδώ"

Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2015


Η SUEZ στην...ΕΥΔΑΠ!

 
Με τον παρακάτω στίχο του Γιώργου Σκούρτη, “Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί / τις πόρτες σπάσαν οι οχτροί / κι εμείς γελούσαμε στις γειτονιές…”, οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ καλούν σε συλλαλητήριο ενάντια στην διαφαινόμενη ιδιωτικοποίηση της εταιρείας. Ολόκληρο το κάλεσμα έχει ως εξής:

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι.
 
Αυτό που όλοι υποθέταμε όταν ο Ολάντ επισκέφτηκε την Ελλάδα, μήπως γίνεται πράξη;
Η Suez, γνωστή γαλλική πολυεθνική που δραστηριοποιείται στο κλάδο του νερού, θα βρίσκεται σήμερα εντός της
.
Σήμερα Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015, στη Λαοδικείας στις 10 το πρωί, χωρίς καμία επίσημη ενημέρωση, θα γίνει παρουσίαση της Suez σε διοικητικά και υπηρεσιακά στελέχη της ΕΥΔΑΠ.
 
Ρωτάμε:
  • Τι γυρεύει η Suez εντός των τειχών;
  • Ποιος πήρε την πρωτοβουλία και την απόφαση της «ενημέρωσης»; Και με ποιο σκοπό;
  • Γιατί δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση της διοίκησης για το γεγονός;
  • Τι σχέση έχει η «ενημέρωση» με την πώληση του 11% των μετοχών της ΕΥΔΑΠ;
  • Τι σχέση έχει η «ενημέρωση» με τα σχέδια “επέκτασης” της ΕΥΔΑΠ στην Αίγυπτο;
  • Τι σχέση έχει η «ενημέρωση» με τα σχέδια τοποθέτησης 5.000.000 υδρομετρητών;
 
ΟΛΟΙ σήμερα Τρίτη 15 Δεκεμβρίου στις 9:30 στη Λαοδικείας
Να εκφράσουμε την αντίθεσή μας σε κάθε απόπειρα που προετοιμάζει το έδαφος για την
της ΕΥΔΑΠ
Καλούμε την
και τους συλλόγους να πάρουν θέση και να κινητοποιηθούν πριν να είναι αργά
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ
ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΥΔΑΠ
 
RSS