HomeΓια ΜέναΔημοσιεύσειςΔιάχυση ΓνώσηςΔημοσιογραφίαΦωτογραφίεςΝτοκιμαντέρΕπικοινωνία
Home arrow Δημοσιογραφία arrow Αναλύσεις arrow Φασισμός με Μαυροκόκκινη Προβιά
PDF Εκτύπωση E-mail

09/04/2023

Φασισμός με μαυροκόκκινη προβιά


Της Νέλλης Ψαρρού και του Ιωάννη Λαζάρου


[Το παρόν άρθρο αποτελεί συνέχεια του "Ευτυχώς Ηττηθήκαμε, Σύντροφοι" ]


Υπάρχουν κάποιοι που έχουν κάνει “σταυροφορία” την συκοφάντηση όσων δεν υποταχθήκαμε στο κυρίαρχο αφήγημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού και του φόβου του πλησίον. Εκτός της προσωπικής επίθεσης στη Νέλλη Ψαρρού, στο στόχαστρο μπήκαν και άλλοι, όπως ο Φώτης Τερζάκης, και ομάδες, όπως η Contra Dystopia, η ΔΕΥΔΗΒ (στην οποία είμαστε μέλη), κ.ά. Ο φανατισμός αυτός και η επικέντρωση στα πρόσωπα ορισμένων εντάσσεται στην γενικευμένη λογοκρισία που επιχειρήθηκε ειδικότερα στον αριστερό και αντιεξουσιαστικό χώρο (για λόγους που έχουν εξηγηθεί αναλυτικά εδώ , στην ενότητα 73γ και μέχρι το τέλος).


Ειδικότερα ο Φώτης Τερζάκης, του οποίου οι θέσεις είναι ριζοσπαστικές και θεμελιωμένες γερά μέσα στην αντιεξουσιαστική παράδοση, έχει αποτελέσει στόχο ΚΑΙ τραμπουκισμού από... ανώνυμους προασπιστές της “καθαρότητας” του χώρου. Έτσι κάποιοι μασκοφορεμένοι, αλλά καθόλου άγνωστοι, έχουν εισβάλει δύο φορές σε παρουσιάσεις βιβλίων του βρίζοντας και φτύνοντας τους παρευρισκόμενους. Έγινε επίσης ανεπιτυχής προσπάθεια αποκλεισμού της συμμετοχής εκδοτικής ομάδας από εκδηλώσεις και παρουσιάσεις του κινηματικού χώρου επειδή έχει εκδώσει βιβλία του Τερζάκη. Η λογοκρισία ενός βιβλίου και των ιδεών του συγγραφέα αποτελεί το ύστατο δείγμα φασισμού, όπως έχει εκφραστεί ανοιχτά στο παρελθόν με το κάψιμο βιβλίων από τους ΝΑΖΙ. Να σημειωθεί ότι ο Φώτης Τερζάκης είχε τραμπουκιστεί σωματικά από μέλη της φασιστικής Propatria όταν η ΔΕΥΔΗΒ μαζί με άλλες οργανώσεις συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα για πρώτη φορά για να διατρανώσουν την εναντίωσή τους στο υγειονομικό απαρτχάιντ (δείτε σχετικώς εδώ: https://dimobio.gr/?p=1238). Η έντονη επίθεση στον Τερζάκη, ειδικότερα, οφείλεται στην αποδοχή και αναγνωρισιμότητά του μέσα στον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο, στον οποίον ανήκει όπως έχουν αποδείξει οι θέσεις και οι πράξεις του.


Η συκοφαντία και η νεοφασιστική μέθοδος επιβολής cansel culture έχει επιχειρηθεί και ενάντια στο ντοκιμαντέρ μας, Βόρεια Εύβοια, Το Σχέδιο (www.tosxedio.com), με την προσπάθεια ακυρώσεων προβολών του σε στέκια, μέσω όχι μόνο συκοφαντίας αλλά και μέσω απειλών προς τους διοργανωτές, ότι “θα σας κατατάξουμε κι εσάς στους ακροδεξιούς”. Με απλά λόγια, προσπαθούν (συνήθως ανεπιτυχώς) να μποϊκοτάρουν την μοναδική έρευνα που με στοιχεία δείχνει τον σχεδιασμό της κυβέρνησης πίσω από την μεγάλη πυρκαγιά στην Βόρεια Εύβοια, με πρόσχημα ότι δήθεν εμείς συνεργαστήκαμε με ακροδεξιούς. Πολύτιμες υπηρεσίες πράγματι προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τα συμφέροντα των Περιστέρη, Μαρινάκη, Βαρδινογιάννη και άλλων στην περιοχή.


Η κοινωνία μας όμως είναι μικρή. Και όλοι έχουμε την ιστορία και τη δράση μας. Η δική μας είναι εδώ και χρόνια διατυπωμένη και γνωστή. Όπως και αυτών που μας συκοφαντούν.Φασίστες με ονοματεπώνυμο

 

Μετά λοιπόν και τις παραπάνω τραμπούκικες ενέργειες, κάποιοι από όσους ενεργούν με τον τρόπο που μόλις περιγράψαμε έκαναν και μία εκδήλωση με τίτλο "Αντιεμβολιαστικό Κίνημα και Σημεία Συνάντησης Αριστερού και Ακροδεξιού Ανορθολογισμού". Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το OmniaTV, το Red N'Noir και το "εγχείρημα Αντίθεση", την 1η Οκτωβρίου 2022, με τη συμμετοχή 30 ατόμων (https://omniatv.com/853478845/antiemvoliastiko-kinima-simeia-s/), μεγάλο μέρος της οποίας ασχολήθηκε με την ΔΕΥΔΗΒ (www.dimobio.gr) και τα "ακροδεξιά της μέλη" (όπου μάλιστα ως σημερινά μέλη παρουσιάστηκαν και όσοι αποχώρησαν μέσα στους πρώτους 6 μήνες). Φυσικά δεν έγινε καμία αναφορά ή κριτική σε κείμενα και θέσεις της ΔΕΥΔΗΒ, αλλά μία ασυνάρτητη προσπάθεια διασύνδεσής της με την ακροδεξιά, ταυτίζοντάς μας, όχι απλώς με το κανάλι ή τον δημοσιογράφο που τους πήρε συνέντευξη, αλλά και με οποιονδήποτε άλλον είχε ποτέ φιλοξενηθεί εκεί ή σχετιζόταν με κάποιον που είχε φιλοξενηθεί! Με αυτόν τον γελοίο τρόπο, με διάφορα ψεύδη και χωρίς κανένα επιχείρημα ουσίας έπλεξαν όλο αυτό το συκοφαντικό κουβάρι ώστε να δικαιολογήσουν την μισάωρη εισήγηση για εμάς. Η παρουσίαση αυτή ήταν πανομοιότυπη με μια χλευαστική συκοφαντική σελίδα που φτιάχτηκε στο Facebook και έφερε το όνομα του Φώτη Τερζάκη (προσφάτως μόνο μετονομάστηκε) και όλους εμάς, δείχνοντας ανοιχτά πλέον και τους πραγματικούς της δημιουργούς.

 

Ας δούμε λοιπόν τους διοργανωτές της εκδήλωσης (και της σελίδας στο facebook). Ας ξεκινήσουμε με τον εισηγητή από τη μεριά του Red N' Noir, Πολύκαρπο Γεωργιάδη. Ο Πολύκαρπος Γεωργιάδης ατοπροσδιορίζεται ως αγωνιστής και αναρχικός. Στους αγώνες αυτούς, πέραν του αυτοπροσδιορισμού του ως αναρχικού, δεν βρίσκουμε κάτι άλλο πέραν των περιπετειών του με τη δικαιοσύνη, λόγω της φυλάκισής του το 2008 αφού συνελήφθη με τον Βασίλη Παλαιοκώστα για την υπόθεση της απαγωγής του βιομήχανου Μυλωνά. Υπάρχον για το θέμα πλήθως αναφορών στα ΜΜΕ (δείτε εδώ , και εδώ , για παράδειγμα, ενώ αλλού έχει παρουσιαστεί ως "ταξική αλληλεγγύη" η σχέση του με τον Παλαιοκώστα από κάποιες ιστοσελίδες). Καταδικάστηκε σε 10 χρόνια κάθειρξη, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους περίπου το 2014. Το 2020 έγινε ευρύτερα γνωστό το όνομά του όταν βρέθηκε στην κατοχή του σακίδιο με εκρηκτικά - ξεχασμένα από την παλιότερη υπόθεση, όπως είπε. Η αντι-τρομοκρατική, τότε, χάλκευσε τα στοιχεία για να μετατρέψει το πλημέλλημμα σε κακούργημα, κάτι που ερμηνεύτηκε ως εκδικητική πράξη της αστυνομίας εναντίον του επειδή ήταν αναρχικός. Προφυλακίστηκε για 18 μήνες, και αποφυλακίστηκε τον Μάρτιο του 2022 έχοντας καταδικαστεί σε 5ετή κάθειρξη με αναστολή!

 

Φίλος και υποστηρικτής του Πολύκαρπου Γεωργιάδη είναι ο Τάσος Θεοφίλου, μέλος της ΚΟΙΝΣΕΠ iCase (https://icase.media/about/), του νομικού προσώπου του OmniaTV, καθώς και μέλος της ομάδας Red N' Noir. Τα αγωνιστικά διαπιστευτήρια του Θεοφίλου, φίλου και δηλωμένου συμπαραστάτη του Πολύκαρπου Γεωργιάδη είναι ότι κάποτε τον αδίκησε κατάφωρα το κράτος (είναι ο γνωστός νεαρός που όλοι τότε του συμπαρασταθήκαμε όλοι ενάντια στην αδίκως παρατεταμένη προφυλάκισή του για μία κατηγορία ληστείας), και ότι ο ίδιος δηλώνει ότι είναι αντιεξουσιαστής.

 

Οι περιπετειές τους με τη δικαιοσύνη μας είναι αδιάφορες - και άλλωστε είναι γνωστές και ήδη δημοσιευμένες. Σε σχέση μόνο με την επίθεση στο πρόσωπό μας, στην οποία συμμετέχουν θερμά,, να πούμε ότι: 

Ο Πολύκαρπος Γεωργιάδης έχει υπηρετήσει στον ελληνικό στρατό ως υπαξιωματικός (δείτε εδώ). Δεν μας ξενίζει αυτό. Όμως ο ίδιος και η ομάδα του κατηγορούν εμάς για συνέργεια με ακροδεξιούς επειδή, μεταξύ άλλων, στην ομάδα μας ήταν και ο Αντώνης Παπαντωνίου, απόστρατος Ναύαρχος του Λιμενικού. 

Επίσης, ο Τάσος Θεοφίλου, πέρα από τον... αγωνιστικό αυτοπροσδιορισμό του, έχει και κάποιες συμπεριφορές που δεν ταιριάζουν σε έναν κοινωνικό αγωνιστή. Ας δούμε ένα απλό, καθημερινό παράδειγμα. Προσφάτως έγινε μία δημόσια καταγγελία και παραίτηση εκπαιδευτικού σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί σε κάποιο ΕΠΑΛ, όπου ο καθηγητής περιέγραφε εκφοβισμούς, παρεμπόδιση διδασκαλίας, απειλές και ομαδικό τραμπουκισμό, καθώς και το να υπερηφανεύεται μαθητής στην τάξη ότι βίασε και σκότωσε συμμαθήτριά του, αληθώς ή μη (όλη η επιστολή εδώ). Η καταγγελία σχολιάστηκε εκτενώς, και σε γενικές γραμμές άνθρωποι από τον αντιεξουσιαστικό και αναρχικό χώροtheofilousxolio.jpg έκριναν αυτές τις πρακτικές στις σχολικές τάξεις ως εκκολαπτήρια φασιστών. Σε μία τέτοια δημόσια συζήτηση στο Facebook μπήκε ο Τάσος Θεοφίλου και σχολίασε: "Από ένα σημείο και μετά βαρέθηκα να διαβάζω κοινότυπες βλακείες. Μέχρι τα 2/3 του άρθρου πάντως που διάβασα, ως μαθητής έκανα χειρότερα και σιγά τον λόγο να παραιτηθεί κανείς. Μιλάμε για μαλάκα που μεγάλωσε σε θερμοκήπιο και μάλλον σπέρνει ηθικό πανικό". Αυτός ο άνθρωπος που έκανε, όπως γράφει, χειρότερα, και μάλιστα πριν 20+ χρόνια που ήταν μαθητής όπου ήταν άλλες οι καταστάσεις στα σχολεία, σήμερα μαζί με την ομάδα του Red N' Noir καταγγέλλει εμάς ως ακροδεξιούς!

 

 

Εντωμεταξύ, ενώ προσπαθούν να μπλοκάρουν πολιτιστικές δράσεις και εκδηλώσεις αλλά και εκδόσεις βιβλίων, θα περίμενε κανείς να είναι το ίδιο αυστηροί και με τους εαυτούς τους. Κι όμως. Το Red N'Noir, ενώ όπως είδαμε επιδίωξε τον αποκλεισμό εκδοτικού οίκου επειδή εκδίδει τον Φώτη Τερζάκη, φιλοξένησε εκδήλωση του κόμματος Μέρα 25. Πρόκειται για παρουσίαση βιβλίου  που προλογίζει ο Γιάννης Βαρουφάκης, η οποία γίνεται σε συνεργασία με το Κέντρο Μετακαπιταλιστικού Πολιτισμού, μια ΜΚΟ "για την ενίσχυση της κίνησης ιδεών σε ριζοσπαστική κατεύθυνση και την τροφοδοσία του ΜΕΡΑ25, του DiEM25 και της Προοδευτικής Διεθνούς" (https://thepressproject.gr/psifiaka-egkainia-tou-kentrou-metakapitalistikou-politismou-tou-mera25/). Να υποθέσουμε πως, επειδή το βιβλίο ονομάζεται "Χωρίς Αφεντικά", οι ακραίοι "αναρχικοί" του Red N' Noir είναι συνεπέστατοι με την κατά τα άλλα ακραία τους αντικρατική στάση;

 

 

Η "ψυχή", όμως, του OmniaTV, που φιλοξένησε την εν λόγω εκδήλωση, είναι οι Αντώνης Δημόπουλος και Λουκάς Σταμέλλος. Ποιοι είναι αυτοί; Δεν γνωρίζουμε κάτι άλλο πέραν των όσων λένε οι ίδιοι για τους εαυτούς τους: πρώην ενεργός φασίστας ο ένας, πρώην μοναχός σε μοναστήρι ο άλλος, ζευγάρι στη ζωή, και αντιφασίστες. Σημερινή τους κύρια ασχολία; Ο φασισμός! Μπορείτε να τους ακούσετε να παρουσιάζουν τον εαυτό τους στην εκπομπή του VICE με τίτλο "Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια" (https://video.vice.com/gr/video/fatherland-religion-family/5b6d7778be40776012413f7a ).

Ο Αντώνης Δημόπουλος, λοιπόν, όπως δηλώνει, ήταν ξενοφοβικός και ρατσιστής, και συμμετείχε σε ομάδες που έδερναν, έβριζαν και τραμπούκιζαν ξένους ήδη από τα 14 του. Στα 16 του πήγε στο στρατό εθελοντικά (πλαστογραφώντας την συναίνεση του πατέρα του). Οι τότε φίλοι του; Ίσως σήμερα θα τον σκότωναν, αν μάθαιναν πως αναδεικνύει την Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση, λέει ο ίδιος. "Αισθάνομαι τύψεις γι' αυτό που ήμουν παλιότερα", δηλώνει. Κι εμείς τον πιστεύουμε. Και ξέρουμε πολύ καλά πως οι τύψεις, ή η ανάγκη να αποδείξει κάποιος πως δεν είναι πια εκείνος που ήταν, μπορεί να τον οδηγήσουν στο να κάνει τα ίδια και χειρότερα, φαινομενικά με άλλο πρόσημο. Είναι θεμελιακό ζήτημα, βασανιστικό, και μόνο τη συμπόνια μας οφείλει να εγείρει, η μη αποδοχή του εαυτού.

Από την άλλη έχουμε τον Λουκά Σταμέλλο, από το OmniaTV, αποφασισμένο να γίνει μοναχός από τα 14 του. Μάλιστα, στην τρίτη λυκείου είχε ήδη εγκαταλείψει το σπίτι του και έμενε σε μοναστήρι. Τελικώς φοίτησε στην Θεολογική Σχολή. Δεν μας εκπλήσσει λοιπόν η σημερινή του θρησκευτική πίστη στην Κρατική "Επιστήμη" την οποία υπηρετεί με φανατισμό και με πλήρη άγνοια της βασικής επιστημονικής μεθόδου: της αμφισβήτησης! Ερμηνεύεται έτσι μάλιστα και ο χλευασμός του(ς) σε μέλος της ΔΕΥΔΗΒ, στον Γιάννη Αυγουστάτο, για τις απόψεις του περί μετεμψύχωσης: στο μοναστήρι τους έμαθαν να πιστεύουν στο Άγιο Πνεύμα, όχι στην μετενσάρκωση! Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια, λοιπόν, για τα βασικά μέλη του OmniaTV, και μάλιστα μέχρι την ηλικία των 20-22 που γνωρίστηκαν. Όπως δηλώνουν, άρχισαν μέσα από τη σχέση τους να αλλάζουν, με την πλήρη τους αλλαγή και συνειδητοποίηση να έρχεται το 2008, με τα γεγονότα που ακολούθησαν τη δολοφονία Γρηγορόπουλου. Το 2008 λοιπόν, 28-30 χρόνων περίπου, αλλάζουν, και από φασίστες και θρησκόληπτοι γίνονται φανατικοί αντι-φασίστες. Ή, για να το κάνουμε ξεκάθαρο, από ταγμένοι πολέμιοι των "αναρχοάπλυτων", των απίστων και των εχθρών της πατρίδας, τους οποίους κυνηγούσαν και τραμπούκιζαν σε κάθε ευκαιρία (αυτό περιγράφει ο ίδιος ο Αντώνης Δημόπουλος στο VICE), γίνονται φανατικοί πολέμιοι των πιστών, των εθνικιστών, και όποιου άλλου δεν τους αποκηρύσσει μετά βδελυγμίας! Ή μαζί μου ή με τους "άλλους"!

 

Ας σημειωθεί εδώ μια... μικρούλα λεπτομέρεια. Η εκπομπή στο VICE είναι επί της ουσίας μια αυτοπαρουσίαση των ιδίων προς το κοινό με τον τρόπο και τον λόγο που οι ίδιοι επέλεξαν να τους μάθει ο κόσμος. Διότι το βίντεο έχει επιμεληθεί η Άννα Νίνη, μέλος της ΚΙΝΣΕΠ iCase του OmniaTV και παραγωγός στο VICE. To ετεροχρηματοδοτούμενο VICE συνεργάζεται στην Ελλάδα με τον... αντιεξουσιαστικό ΑΝΤ1. Για ανθρώπους που πρεσβεύουν πλέον την ιδεολογική καθαρότητα και τη μη συνεργασία με οποιονδήποτε δεν συμφωνεί μαζί τους, οι επαγγελματικές σχέσεις και η προβολή μέσω των γνωστών κατεστημένων ΜΜΕ (και άλλες συνεργασίες, στις οποίες δεν θα αναφερθούμε επί του παρόντος) είναι τουλάχιστον σκανδαλώδεις.

 

Ο Λούκας Σταμέλος είχε ξανά αναφερθεί σε ακροδεξιές αντιλήψεις της Νέλλης Ψαρρού το 2028 όταν με αφορμή την συμφωνία των Πρεσπών, η τελευταία έγραψε ένα κείμενο διαφωνίας με την στάση της τότε εξουσίας, του ΣΥΡΙΖΑ (το κείμενο εδώ). Σε αυτό υποστήριζε ότι, χαρακτηρίζοντας όλους όσους διαφωνούν ή ακόμα και συμμετέχουν στα συλλαλητήρια ως φασίστες και ακροδεξιούς, χαρίζουμε όλον αυτόν τον κόσμο στην ακροδεξιά και ενισχύουμε τη Χρυσή Αυγή, για τον Σταμέλλο χαρακτηρίστηκε και η ίδια ακροδεξιά. Σήμερα, στα συκοφαντικά τους παραλληρήματα, αναφέρουν ψευδώς ότι τότε η Νέλλη Ψαρρού υποστήριζε τα συλλαλητήρια. Μιλάμε για διαλεκτική, όχι αστεία. Τότε είχε γίνει και η σύλληψη μαθητών σε σχολείο του Αγρινίου λόγω κατάληψης, κάτι που δεν αναφέρθηκε ποτέ στα (αριστερά και μη) ΜΜΕ - λόγω της διάχυτης άποψης ότι, τις καταλήψεις αυτές υποκινούσε η άκρα δεξιά (https://nellypsarrou.com/index.php?option=com_content&task=view&id=492&Itemid=80 ). Ο Λουκάς Σταμέλλος, τότε, χαρακτήρισε τα εν λόγω γυμνασιόπαιδα ως φασίστες, και είπε ότι δεν ανησυχεί για το κακό προηγούμενο μιας καταδίκης για τους μαθητές και τις καταλήψεις γενικότερα αφού "τόσοι και τόσοι μαθητές έχουν υποστεί καταδίκες για πραγματικές καταλήψεις. Και μία φορά την πάτησαν τα φασιστάκια, σιγά μην μας νοιάξει κιόλας".

stamellos3.jpgstamellos2.jpg

Είναι εντυπωσιακό πάντως το γεγονός ότι, εκφράστηκε με τόση ακρότητα, έλλειψη επιείκειας και κατανόησης απέναντι σε παιδιά που τώρα διαμορφώνονται, την ίδια στιγμή που έχει το δικό του προσωπικό παράδειγμα και του συντρόφου του, που άλλαξαν ιδέες μετά τα 25-30 τους. Εκτός κι αν έχει στο μυαλό του ακριβώς το δικό τους παράδειγμα και κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια... Επί της ουσίας ,όπως και τότε έχουμε μπροστά μας την ίδια στάση και σήμερα: στήριξη του κράτους, πλήρη ταύτιση με τις κυβερνητικές επιλογές και με τη ρητορική της εξουσίας και τις μεθόδους της, μισαλλοδοξία. Αυτή δεν μοιάζει με αντιεξουσιαστική στάση αλλά με διατεταγμένη υπηρεσία. Ή διαταραγμένη σε κάθε περίπτωση...
Σήμερα ο ίδιος άνθρωπος και το παραπάνω παρεάκι απαιτούν υποχρεωτικό εμβολιασμό για όλους, όπως γράφουν στις προσωπικές τους σελίδες. Και αυτός είναι ο βασικός λόγος της επίθεσης εναντίον μας. Αλλά και το... εγχείρημα Αντίθεση έχει γράψει ένα εκτενές κείμενο (αναρτημένο εδώ ) για να επιτεθεί σε έμας και να στηρίξει τη βασική του θέση: τον "συλλογικό αγώνα για την ικανοποίηση των αναγκών μας, που  περιλαμβάνουν και τον καθολικό εμβολιασμό". Τι σημαίνει άραγε "καθολικός εμβολιασμός" σε μια κοινωνία όπου όλοι έχουν πρόσβαση σε αυτόν και, όσοι δεν τον επιθυμούν, εκβιάζονται με χίλιους δυο τρόπους από το κράτος ή και απολύονται αν δεν το κάνουν; Φανταστείτε ομάδα... αντιεξουσιαστών που προβάλλει ως μαχητική διεκδίκηση(!) απέναντι στο κράτος την "καθολικότητα - υποχρεωτικότητα" που το κράτος ήδη προσπαθεί να επιβάλλει σε όλους με μέτρα καταστολής!

Η σύμπραξη με την, πράγματι, ακροδεξιά κυβέρνηση Μητσοτάκη-Πλεύρη-Βορίδη-Γεωργιάδη καταντά πλέον ύποπτη. Διότι, δυόμιση χρόνια μετά τους πρώτους εγκλεισμούς, η δικαιολογία ότι "δεν ξέραμε", "ήταν κάτι καινούριο" κλπ, δεν μπορεί να αποτελέσει πια άλλοθι. Σήμερα λοιπόν, που είναι πλέον παραδεδεγμένο και από στελέχη της κυβέρνησης, από τον ΕΟΔΥ κλπ πως ο εμβολιασμός δεν προφυλάσσει από την μετάδοση, που παρέμεναν εκδικητικά οι υγειονομικοί σε ομηρία και αναστολή μέχρι πρόσφατα ενώ οι εμβολιασμένοι συνάδελφοί τους νοσούν ο ένας μετά τον άλλον, αυτοί κάνουν εκδήλωση για εμάς τους ακροδεξιούς, και όχι για την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ και τα ατελέσφορα και αυταρχικά μέτρα για την πανδημία, συνεχίζοντας το ίδιο παραμύθι. Γράφουν στο κείμενό τους τα εξής διασκεδαστικά:

 

- Για το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση του σώματος: "Στον βαθμό που το περιεχόμενο μιας τέτοιας «επιλογής» δεν υπονοεί καμία δέσμευση ή αναγνώριση των συνεπειών της προς το κοινωνικό σύνολο, η ίδια η έννοια της επιλογής αυτοκαταργείται". "...η διεκδίκηση της ιδιοκτησίας του σώματός ... Η επανοικειοποίηση του εαυτού μπορεί να είναι μόνο συλλογική". "...δεν νοείται, με άλλα λόγια, μια ριζοσπαστική υπεράσπιση του ατομικού δικαιώματος όταν αυτό δεν αναγνωρίζεται ως όριο, πόσο μάλλον όταν αυτή λειτουργεί εις βάρος του συλλογικού". [Να θυμίσουμε εδώ την θεμελιώδη υποταγή του ατόμου στην κοινότητα που αποτελεί βάση του φασισμού].

- "...αναφορές στην «αυτοδιάθεση του σώματος» στη συγκεκριμένη συνθήκη δεν σημαίνουν τίποτα παραπάνω από την υπεράσπιση του «δικαιώματος» να μη λαμβάνει κανείς όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον περιορισμό της μεταδοτικότητας..."
- "Αυτό είναι πολύ πιθανό να λειτουργήσει εν τέλει ανασχετικά στον ρυθμό των εμβολιασμών και να έχει τραγικές συνέπειες, δεδομένου του χαμηλού ποσοστού εμβολιασμών στον γενικό πληθυσμό". [το ποσοστό υπερβαίνει το 70%, όταν μάλιστα προ εμβολιασμών λέγανε ότι για την ανοσία χρειάζονται 50-60%]
- "Από την σκοπιά της ταξικής και κοινωνικής αλληλεγγύης, ο εμβολιασμός αποτελεί αυτονόητη πράξη για την προστασία και τη φροντίδα των γύρω μας. Η χρήση που κάνει το κράτος δεν ακυρώνει αυτή την πραγματικότητα".
"Κανένας από αυτούς τους αγώνες δεν πρόκειται να κερδηθεί στηρίζοντας το αντιδραστικό «δικαίωμα στη μη λήψη μέτρων για τον περιορισμό της μεταδοτικότητας» των αντιεμβολιαστών". 

 

Κι όλα αυτά σήμερα, που οι ίδιες οι εταιρείες παραδέχτηκαν αυτό που ήξερε όποιος διάβαζε τα έγγραφά τους από την αρχή, όπως εμείς, ότι δηλαδή ποτέ δεν έκαναν καν έρευνα για την μεταδοτικότητα. Σήμερα, 2,5 χρόνια μετά την κήρυξη της πανδημίας, που ακόμη και το συστημικό ΣτΕ έβγαλε αντισυνταγματική την συνεχιζόμενη αναστολή των ιατρών, οι OmniaTV, Red N'Noir και Αντιθέσεις συνεχίζουν να το παίζουν αγράμματοι και να εστιάζουν στο πως θα μας συκοφαντήσουν, και στο πως θα υπερασπιστούν την κυβέρνηση. Αυτή είναι συμπεριφορά παρακράτους: λένε και κάνουν αυτά που το κράτος δεν μπορεί.

 


Κριτική Σκέψη και Προπαγάνδα
Δεν μας εκπλήσσει που οι φασίστες μας λένε ακροδεξιούς. Το πρόβλημα δεν είναι όμως οι λύκοι ντυμένοι με προβιά προβάτου, δηλαδή οι ομάδες και τα άτομα που αυτοαναφέρονται ως αντιεξουσιαστές και φοράνε κόκκινες σημαίες αλλά πράττουν όπως μόνο οι φασίστες ξέρουν να κάνουν. Το πρόβλημα είναι ότι βασίζονται ακριβώς σε αυτό: στο ότι κάποιοι δεν θα σκεφτούν, δεν θα ψάξουν, ότι τα ψέματά τους θα περάσουν αλώβητα. Ποντάρουν στα θύματα της προπαγάνδας που φοράει τα δήθεν δικά τους ιδεολογικά χαρακτηριστικά. Σε αυτούς που δεν βλέπουν ΣΚΑΙ αλλά παπαγαλίζουν Omnia, κι έτσι νομίζουν πως διαφέρουν από τους "νοικοκυραίους". Για όλους υπάρχει ο κατάλληλος σταύλος...

Το ζήτημα είναι να μην είναι κανείς θύμα της οποιασδήποτε προπαγάνδας. Να κοιτάει με σκεπτικισμό τους φανατικούς που εμφανίζονται ως σύντροφοί του. Γι' αυτό και το παρεάκι του OmniaTV, Red N' Noir και Αντιθέσεων επιδίδεται μόνο του χωρίς αντίλογο σε μια προγραμματισμένη επίθεση εναντίον όσων αμφισβητούν την εξουσία. Αντίλογο που, όταν εκφράστηκε από παραβρισκόμενους στην εκδήλωση της 1η Οκτωβρίου, οι ως τότε λαλίστατοι "εισηγητές" έκαναν πως δεν άκουσαν (όποιος ακούσει την παραπάνω εκδήλωση, θα το διαπιστώσει).

 

Αυτά τα λίγα σχετικά με το ποιόν αυτών που έχουν επιδοθεί στην συκοφαντία και τον διχασμό. Χωρίς λεπτομέρειες, χωρίς να αναφερθούμε στους δικούς τους φίλους και συνεργάτες. Με βάση τις δικές τους απόψεις, όχι μέσω τρίτων. Χωρίς να σχολιάσουμε τα ψεύδη τους περί "Αντιεμβολιαστών", "Αρνητών", "Ακροδεξιών", όροι που υπαγόρευσαν πριν την κήρυξη της πανδημίας η κυβέρνηση της ΝΔ και ο -γνήσιος εκφραστής της παγκόσμιας υγείας των λαών- Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας! Εδώ αναφερόμαστε στους ίδιους και τις δικές τους δηλώσεις. Κάτι που δεν μπορούν να κάνουν οι ίδιοι με τις δικές μας δηλώσεις ή κείμενα - στα οποία ούτε μία φορά δεν έχουν παραπέμψει διότι απλώς δεν μπορούν να το κάνουν χωρίς να αυτοδιαψευστούν.

 

Κλείνουμε αυτό το κείμενο εκφράζοντας τη λύπη μας που χρειάστηκε να το γράψουμε. Διότι το ζήτημα είναι πολιτικό, και στην πολιτική οι ατομικές αναφορές περισσεύουν. Γι' αυτό και αυτή η δημοσίευση άργησε τόσο. Όμως, η ανοχή στη χρήση του ονόματός μας για την εξυπηρέτηση διαφόρων συμφωνιών ή για την προβολή δήθεν ιδεολογικής καθαρότητας από άτομα που εφαρμόζουν φασιστικές μεθόδους... Η χρήση του ονόματός μας ως πρόσχημα για το μποϊκοτάζ του ντοκιμαντέρ Το Σχέδιο, της έρευνας για το έγκλημα που έχει γίνει σε ολόκληρη τη Βόρεια Εύβοια... έχει μόνο μία απάντηση. Και αυτή είναι, το ξεσκέπασμα όλων όσων εμπλέκονται σε τέτοιες πρακτικές. Για να είναι ξεκάθαρο στους πάντες ποιοι είναι και ποιους εξυπηρετούν. Από εκεί προκύπτει η πραγματική τους πολιτική στάση και ιδεολογία.

 

Από κει και πέρα, έχουν χρέος οι συλλογικότητες του χώρου να πάρουν θέση για τις μεθόδους "μπούλινγκ" και συκοφαντίας που εφαρμόζονται μέσα στον "χώρο" τους. Διότι η σιωπή είναι συνενοχή.

 

Νέλλη Ψαρρού, Ιωάννης Λαζάρου

 

 

 

Σχόλια
Προσθήκη νέου
Γράψτε σχόλιο
Όνομα:
Email:
 
Website:
Τίτλος:
 
Please input the anti-spam code that you can read in the image.

3.25 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
RSS